stay tune

Wednesday, February 2, 2011

bila mereka kata saya senang .

senang.
tak perlu teruk-teruk fikir apa maksud di sebalik perkataan tu.

saya suka kalau kamu cuba datang dekat.
saya suka kalau kamu cuba untuk berkawan.
dan saya lebih suka kalau kamu kamu cuba untuk faham.

saya ada satu prinsip.
hidup bergantung dengan orang ni, sampai bila pun tak kan maju.
jadi, saya melangkah.
saya melangkah dan terus melangkah.
saya fikir kamu juga sependapat dengan saya.
mengerti.
tapi kenapa tak turut serta untuk melangkah.
melangkah untuk terus maju.
oh, kamu lebih selesa, berdiri memerhati,
' dia senang, takpe la..'
heh~

*sengih*

“Tuhan tidak mengubah nasib seseorang jika dia tidak mahu mengubah nasib dirinya sendiri”.


ini sebabnya.
saya pada hari ini.



kenapa saya minta kamu datang dekat?
mungkin kamu akan tahu apa yang saya lalui.
kenapa saya minta kamu untuk berkawan?
mungkin kamu akan lebih banyak mengetahui.
kenapa saya minta kamu cuba untuk faham?
mungkin dengan hanya itu, kamu berhak menghakimi.


hey..
saya ingin terus melangkah.
kerana saya melihat jalan saya masih jauh.
kamu nak ikut??
atau kamu masih ingin berdiri dari jauh, memerhati.
' dia senang, takpe la..'


*haha*


dr rozmey pun tak mampu buat iklan muka sendiri  kat merata-rata dinding
kalau dia tak berusaha. kalau dia hanya berangan. kalau dia hanya mengata dari belakang.


=)


kamu masih ada pilihan.


 
kalau betul saya senang.
duit dalam tabung katak hilang pun, saya tak perlu menangis meraung, solat hajat baca yassin segala. 
tapi,
kamukamu tak nampak itu.
selesai majlis,
' weh, duit dia hilang pun dia boleh buat jamuan belanja orang makan lagi'


-_-"
manusia.





 hey, saya pun terpaksa ikat perut untuk mendapatkan sesuatu. masih senangkah?
.pabila isu surat layang datang menyapa.




edisi khas; header baru.
header baru?? wahh!
haha. syok sendiri.





::.kalau senyuman itu yang mampu membahagiakan mereka, tak menjadi kesalahan kalau aku turutkan tanpa kesah, tanpa peduli apa kata hati.::


2 comments:

Nurul Farah Wahidah said...

ko senang,xpe la....hehe
hurm,luahn ati uya ni,de pape t'jd??of course la kn,idup,msti la de pape y t'jd,klo xde pape,interesting ke idup kite?,huhu

ak sbnrnye xbpe phm isi n3 ko ni sbb ak xtau pe y b'laku(isu surat layang,must have something that happen)tp pe y ak phm dr pmhmn ak y cetek ni, de org dok kate ko cmni3 tnpa tau pe y ko alami..manusia uya,mmg lbih suke tgk pd luarn tnpa menilai pd dlmn, pe y nmpk pd mata deme,itu la y sbnrnye pd deme,tp deme xtau pe y t'jd sbnr2nye...

psl y dr rozmey tue,btol pe y ko ckp,klo tkt berangan,tnpa b'ush nk wat pape,xkn jd pape la..xkn jd nasi klo kte xmask nasi,mkn je la beras tue,tue pon klo beras de..ak br lps wat essay psl 'do something',essay tu kate,we must do something to achieve our dream or goal,not only speak of it.

pape pon,utk ko uya,bak kate kwn ak "chill uya":),dlm dunia ni byk jnis owg de, jd hdpi la stp rgm y de ngn tng,sabo n kuat....chill:)

uyaitusaya said...

farah.
;_-)

thanks ya!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...