stay tune

Saturday, May 28, 2011

adik, tengok langit .

sesat-sesat di pekan Taiping,
ada uncle tegur "adik, tengok langit"
hati cepat sangat prasangka buruk,
takut dengan orang yang tak kenal,
respon apa pun tak bagi dekat uncle tu,
dalam hati 'gila ke?'
dah jalan jauh sikit,
baru tengok langit.



SUBHANALLAH!



27/5/2011 12:44pm


perasaan : teruja, takut, insaf

 masa tu baru perasan.
ramainya orang keliling tengah tengok langit.
 yang tengah drive pun berhenti tepi.
 rugi. pada siapa yang tak berpeluang melihatnya.
tangkap-tangkap gambar.
 fenomena yang saya nampak hari ini.
ramai yang sanggup berdiri tengah panas,
mendongak ke langit.
termasuk saya.
lama.


mereka kata ini fenomena Halo .
mereka kata ini kristal ais dari awan sirus .
pelangi mengelilingi matahari .
tapi ,
saya kata, ini hasil seni Tuhan ,
kerja Tuhan sangat cantik ,
Tuhan sedang berbicara dengan kita.
SUBHANALLAH .
Syukur berpeluang melihat kebesaran Tuhan.
hati rasa teruja.
hati rasa takut.
hati rasa insaf.


SUNGGUH,
PENCIPTA ITU SEDANG BERBICARA.



hey, ini bukan manusia edit , tapi ini hasil kerja seni Tuhan .

 

indah kan?
Subhanallah...
Maha Suci Alah yang mulia, terpuji, berkuasa dari makhluk dan bebas dari segala kekurangan dan kecacatan.

 


::.kalau senyuman itu yang mampu membahagiakan mereka, tak menjadi kesalahan kalau aku turutkan tanpa kesah, tanpa peduli apa kata hati.::



6 comments:

* miss vast * said...

subhanallah! awak,,sy pon teruja.. (;

Anep Radzi said...

cantik nyer......

nur khalilah hassan said...

hanya mampu ungkapkan Subhanallah..indahnya lukisan alam-Mu..

uyaitusaya said...

MISS VAST: (: SUBHANALLAH. KEJADIAN ALLAH TU SEMUANYA INDAH DAN MEMUKAU.

ANEP: MASA TU RASA NK PINJAM KAMERA BESAR KO. HEHE

ILA: (: ALLAH ITU SENDIRI INDAH. SUBHANALLAH.

farrah hayati said...

yup..terasa sungguh rugi tidak dapat melihat kebesaran itu...;{ antara bukti bahawa ALLAH itu ESA~

uyaitusaya said...

FARAH HAYATI : SETUJU! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...