stay tune

Monday, January 9, 2012

seperti yang diduga.

penggunaan aku, maka baca bagi kasar sikit ye,
rentak pun kena laju-laju. lagak orang tak puas hati,
tapi terus terusan memujuk hati agar sabar, sabar, sabar,
agar syukur, syukur, SHUKOR.
dan yang tak tahu cerita, mungkin takkan faham entry ni.
maaf, ini entry yang hanya melepaskan perasaan.
saya manusia kan..

;)

tadi dapat result.
sumpah kecewa.
tapi yang paling aku kecewa,
air mata keluar depan mentor jugak,
tak tertahan-tahan.
melihat wajahnya kecewa,
aku seribu kali kecewa dari dia.
nak sejukkan hati,
result tu tak teruk mana,
tapi mungkin angka itu agak menurun,
maka lukanya terasa.
luka?
seperti yang diduga.
luka tu tak pulih sepenuhnya.
dendam? tak.
marah?sikit
sedih? ya.
kecewa? sangat...
paling tak aku cukup pulun untuk meluluskan apa yang gagal.
:')  ish..asal kat perodua service ni ada habuk!

uya..sabar..
uya..syukur..
uya..kelas kedua tinggi..ok la tu.

tragedi timah tasoh. pertemuan empat mata. dialog ringkas.
cukup buat aku tinggal segala dunia aku.
keluar dari zon selesa.
berusaha dan berusaha.
dan hasilnya begitu,
"lulus, teruskan pengajian"

Alhamdulillah.
eh, jap, sekarang aku macam confuse,
aku menangis kecewa ke aku menangis bersyukur?
:')
sungguh, result itu cuma alasan untuk aku bersedih sekarang.
yang paling kecewa, mungkin kepada diri sendiri,
masih tak dapat memaafkan dia.
tapi sekarang, kenapa aku macam menyalahkan orang lain??
arghhh! sumpah tak keruan.
tadi bawak kereta macam orang gila.
tak, aku tak fikir orang gila pandai bawak kereta.
haa, macam perempuan yang dah tak tahan nak bersalin.
ok tak jugak..aku bujang lagi ok..
hmm..macam orang tak faham konsep hidup macam roda.
ok, macam tak ada kaitan,
tapi aku dah malas nak pikir macam apa.
yang pasti, teruk.

tiba-tiba teringat cerita korea, stairway to heaven.
emak tiri yang jahat cakap kat anak kandung dia untuk kalahkan anak suami dia.
"dalam pertandingan, hanya ada tempat pertama dan kedua, dan yang kedua tu hanyalah seorang yang kalah."
ok.sekarang aku dah terpengaruh dengan filem.
tak boleh jadi macam ni.

bercakap perihal takdir bersama naqibah, katanya;
"kita tak tahu ujian yang bagaimana Allah nak turunkan,
boleh jadi, mungkin Allah berkehendak untuk menjadikan manusia tu lebih baik dari diri kita,
kita tak tahu kan? maafkanlah dia.."

kata manusia ajaib pulak,
"frust2 jugak, jangan terpesong akidah, jangan putus asa dengan rahmat Allah ye, rama-rama pun nak jadi cantik kena jadi ulat yang hodoh dulu tau.."

hmm..
encik doktor,
kalau ini penyakit, ada ubat untuk saya tak?
ada, nah slurpee.

ok. tipu.

kadang-kadang kita kat bawah, kadang-kadang kita kat atas, tapi tak mustahil kadang-kadang roda tu bergolek masuk lumpur. :p biasalah tu..kadang-kadang kita yang pertama, kadang-kadang kita yang kedua. :')
 


seperti yang saya kata pada awalnya.
entry ini hanya meluahkan perasaan. point-point yang ada pun berterabur.
maaf, jika terasa buang masa bagi yang membaca.
saya manusia kan?







selitselit :
ini, bagi penuntut IPG yang belum tahu.
  1. Ijazah Sarjana Muda Perguruan Dengan Kepujian Kelas Pertama; 3.80 - 4.00.
  2. Ijazah Sarjana Muda Perguruan Dengan Kepujian Kelas Kedua Tinggi; 3.60 - 3.79.
  3. Ijazah Sarjana Muda Perguruan Dengan Kepujian Kelas Kedua Rendah; 3.00 - 3.59
  4. Ijazah Sarjana Muda Perguruan Dengan Kepujian Kelas Ketiga; 2.00 - 2.59.
  5. Ijazah Sarjana Muda Perguruan Dengan Kepujian Tiada Kelas Langsung; 0.00 - 1.59.


ranking untuk posting juga berdasarkan ini. harus maklum.












mata pena,

14 comments:

teha said...

sabar oke :)

EruzuLiyana said...

alhamdulillah, walau diuji kehilangan seseorang saat menduduki exam semester lepas, result sy bertambah baik, ternyata Allah itu tahu apa yang terbaik untuk kita. :)

anisyuhada said...

bersyukur lah. (:

kakuya nak selit-selit jugak;
tolong doakan Dia pinjamkan kekuatan untuk hadapi yg sekarang :'(

uyaitusaya said...

TEHA

TERIMA KASIH. SELAGI BOLEH :)

uyaitusaya said...

ERUZULIYANA

TAHNIAH,TERNYATA KAMU LEBIH KUAT TANPA dia. :) TERUS TABAH^^

uyaitusaya said...

ANIS

HARUS FAHAM IKLIM KHATULISTIWA. :)

UJIAN YANG DIALAMI SEKARANG MENGAJAR KITA LEBIH BERHATI-HATI PADA MASA HADAPAN. MOGA KITA SAMA-SAMA KUAT YE! MASALAH KITA MUNGKIN TAK SAMA, TAPI RASA KITA TIADA BEZA!;)

ieja said...

meh akak share 1 magic word ngn uya :)

--> REDHA :)

even akak myb xclear apa yg uya lalui skng, tp percaya la dik perkataan ni mcm bg akak power taw! :)

Once kita pegang kuat2 REDHA ni,insyaAllah kita jd kuat! Mcm Mr.Muscle..hehehehe :P

uyaitusaya said...

K.IEJA!!!!LAMANYA SENYAP..

R.E.D.H.A
HAKIKATNYA SAYA TAK MENDALAMI MAKSUD NAMA SAYA SENDIRI :'( THX K.IEJA SUDI SHARE!:)

Qaseh Ana said...

The world always looks brighter from behind a smile..

Smile plisss...
(^___________^)"

uyaitusaya said...

*SENYUM*

Mohd Asran said...

rama-rama pon nak jadi cantik, bermula sbgai seokor ulat taw..
pelangi plak x kan muncul tanpa hujan.. just think about it..:)

ahsfantasy24 said...

nanti kita cuba yang lebih baik
pada masa akan datang okay..
jangan sedih or kecewa sangat,
nanti dahi berkerut tak cantik..
smile ! :)

uyaitusaya said...

MOHD ASRAN :

HARUS SESABAR RAMA2 LA GITU..:)

uyaitusaya said...

ASHFANTASY :

ALLAH BAGI UJIAN, DALAM MASA YANG SAMA ALLAH BAGI HADIAH. SUNGGUH, SAYA RASA MALU DENGAN ALLAH :'(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...